top of page

Siv ringde och ville bjuda på kaffe och kurbits

Ett riktigt möte, ett sånt där man ser varandra, befinner sig i samma miljö och inte låter sig distraheras av varken det ena eller det andra.


Siv ringde mig efter att ha läst om Målarlådan i den lokala annonstidningen. Hon var intresserad av att ställa ut och att måla tillsammans med andra. Hon tyckte konceptet var så bra! Hon önskade att jag skulle komma ut och hälsa på i hennes hus utanför stan, så hon kunde visa allt hon skapar där hemma. Så gärna tänkte jag, vad trevligt och vilken lyxig dag på jobbet att få komma ut och möta henne på det viset.


Hemma hos Siv möts jag av en välskött trädgård kring ett rött hus och en varm hand som hälsade mig och min hund välkommen. Det dröjer inte länge förrän jag blir alldeles omhuldad av hennes kurbits som är Sivs kraftfulla uttryck, som klär både möbler, väggar och dörrar. Förutom alla tavlor förstås.


Hon visar mig ut i boden, där hon har som ett litet galleri fyllt av kurbits. Jag fängslas av dem allihopa. Färgerna, formerna och hur vissa tavlor nästan såg broderade ut.


Vi tog oss vidare in i huset som gav mig känsla av att befinna mig i ett riktigt konstnärshem. Nästan som ett museum. Hon verkligen älskar att måla och det kunde jag känna i varje rum, för i varje rum fanns Siv och hennes kurbits.


Vi drack en kopp kaffe och åt hembakta bullar. Siv och jag samtalade om bland annat hur viktigt det är att få mötas på det här viset. Såna möten som inte på något vis går att uppleva digitalt. Jag kände en enorm tacksamhet för mötet och för samtalet vi hade. Jag som nyligen har gjort slut med Instagram för att jag längtade efter att något annat skulle få ta plats i mitt liv. Det här är något annat. Att få bli uppringd av Siv som önskar att jag kommer hem till henne för att se hennes konst, det känns för mig som helt rätt riktning. Till skillnad från att se en bild eller ett flöde på Instagram, så fick jag uppleva allt detta på riktigt. Den digitala världen möjliggör så mycket för oss, men det finns så mycket utanför den som missar om vi inte släpper taget om den ibland.


Jag har glädjen att presentera Siv som en av utställarna i Målarlådan under Konstrundan i Ludvika i år. 4-5 november är dags och i nuläget finns det 3 platser kvar att boka. Jag kommer i nästa vecka berätta mer om utställare nummer 2.Vill du boka in dig till som utställare i Målarlådan under konstrundan?

Hör av dig!


Skriv upp datumet i kalendern och kom ner och möt Siv och hennes kurbitsmålningar i höst.

190 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page