top of page

Nyheter och tänkvärda texter från Rebecca

Här presenteras nyheter från Målarlådan och Rebeccas konstnärliga verksamhet. Här får du även ta del av Rebeccas processer och intressanta iakttagelser som görs. 4 visningar0 kommentarer

Ett riktigt möte, ett sånt där man ser varandra, befinner sig i samma miljö och inte låter sig distraheras av varken det ena eller det andra.


Siv ringde mig efter att ha läst om Målarlådan i den lokala annonstidningen. Hon var intresserad av att ställa ut och att måla tillsammans med andra. Hon tyckte konceptet var så bra! Hon önskade att jag skulle komma ut och hälsa på i hennes hus utanför stan, så hon kunde visa allt hon skapar där hemma. Så gärna tänkte jag, vad trevligt och vilken lyxig dag på jobbet att få komma ut och möta henne på det viset.


Hemma hos Siv möts jag av en välskött trädgård kring ett rött hus och en varm hand som hälsade mig och min hund välkommen. Det dröjer inte länge förrän jag blir alldeles omhuldad av hennes kurbits som är Sivs kraftfulla uttryck, som klär både möbler, väggar och dörrar. Förutom alla tavlor förstås.


Hon visar mig ut i boden, där hon har som ett litet galleri fyllt av kurbits. Jag fängslas av dem allihopa. Färgerna, formerna och hur vissa tavlor nästan såg broderade ut.


Vi tog oss vidare in i huset som gav mig känsla av att befinna mig i ett riktigt konstnärshem. Nästan som ett museum. Hon verkligen älskar att måla och det kunde jag känna i varje rum, för i varje rum fanns Siv och hennes kurbits.


Vi drack en kopp kaffe och åt hembakta bullar. Siv och jag samtalade om bland annat hur viktigt det är att få mötas på det här viset. Såna möten som inte på något vis går att uppleva digitalt. Jag kände en enorm tacksamhet för mötet och för samtalet vi hade. Jag som nyligen har gjort slut med Instagram för att jag längtade efter att något annat skulle få ta plats i mitt liv. Det här är något annat. Att få bli uppringd av Siv som önskar att jag kommer hem till henne för att se hennes konst, det känns för mig som helt rätt riktning. Till skillnad från att se en bild eller ett flöde på Instagram, så fick jag uppleva allt detta på riktigt. Den digitala världen möjliggör så mycket för oss, men det finns så mycket utanför den som missar om vi inte släpper taget om den ibland.


Jag har glädjen att presentera Siv som en av utställarna i Målarlådan under Konstrundan i Ludvika i år. 4-5 november är dags och i nuläget finns det 3 platser kvar att boka. Jag kommer i nästa vecka berätta mer om utställare nummer 2.Vill du boka in dig till som utställare i Målarlådan under konstrundan?

Hör av dig!


Skriv upp datumet i kalendern och kom ner och möt Siv och hennes kurbitsmålningar i höst.

185 visningar0 kommentarer

För ungefär en vecka sedan dumpade jag Instagram. Eller, jag berättade om det för att sedan ta emot all den fina respons som jag fick från er i ett par dagar efteråt. Tack! Jag var dessutom medveten om att jag tog den där sista slurken och riktigt njöt av den för att sedan känna hur abstinensen kröp sig på så snart allt började tonas ner igen.


I helgen tog jag bort kontot och likaså det andra kontot som jag hade skapat för Målarlådan. Instagram avaktiverade kontona direkt men de tas inte bort förrän om en månad, ifall man skulle ändra sig. Det har ju säkerligen hänt många gånger att man ångrar sig.


Hur som helst, jag har känt hur stressnivån har sjunkit i mig sedan jag tog bort kontot. Det är som att jag upplever mig själv göra saker långsammare. Vid flera tillfällen har jag hört mig själv tänka "det här kan jag fota och dela på Inst..." för att i samma andetag bli befriad från den tanken och pressen. Jag kanske har fotat det och delat med min sambo istället, för att det kändes roligt. Det känns ju också i linje med intentionen jag hade med att dumpa Instagram, att lägga tid och energi där kärlek finns och kan växa ännu mer.


Förutom ovan nämnda observationer så är jag oerhört tacksam och uppfylld av all den respons som jag fick genom det förra blogginlägget. Vad jag hör genom era kommenterar är att många fler har reflekterat över just detta, ni tror att många fler kommer gå den vägen framöver. Det är oerhört intressant och ett ämne som jag förmodligen kommer vilja prata mer om både genom konsten och i möten med er.Under sommaren har jag arbetat på ett verk som jag precis har färdigställt, jag nämnde det i förra inlägget också. Jag kallade den tills alldeles nyss för Kraften i ett stilla flöde och för mig handlar det om hur jag upplever kraften växa i mig när jag tillåter mig att riktigt stanna upp. Hur klarhet uppstår och hur de mest kärleksfulla sanningar får ta plats. Vid liknelsen av ett stilla vatten där inget faktiskt står helt stilla, inget där är beständigt men det är spegelblankt eller alldeles klart. Kanske ser man den mörka botten, kanske speglas omgivningen vackert och rofyllt. Där, i det stillsammaste av flöde där känner jag kraften växa. Där samlas kraften för nästa förändring som behöver genomföras, för ingenting är beständigt.


Att stanna upp, ge sig själv en paus från allt som alltid bara snurrar på. Att detoxa från intryck och intag som annars bara sker per automatik är så nyttigt. Jag dumpade Instagram och kände hur stressnivån sjönk, jag ser fram emot att fortsätta den resan. Den resan där jag vågar stanna i både det som känns svårt och pausa även när det känns som bäst. Med mer medveten närvaro i allt som är.


Ingenting är som sagt beständigt, man får ändra sig och man får göra om tills det känns sådär bra. Precis som jag alltid gör när jag målar. Jag insåg i skrivande stund att målningen inte alls heter Kraften i ett stilla flöde, den heter Utan snus i tre dagar.


Våga pausa, våga stanna och skapa utrymme för nytt att ta plats i ditt liv.


Originalet Utan snus i tre dagar släpps i samband med min nästa utställning som är i Målarlådan 19-20 augusti. Varmt välkommen till Vasagatan 27, en trappa ner.

 

Och jag är så glad att originalet Fear of missing out nu har hittat hem till sin ägare - passande nog samtidigt som jag skrev om just FOMO. Är du också förtjust i just detta verk så finns Fear of missing out tillgänglig som konstprint.

109 visningar0 kommentarer
bottom of page