top of page

Nyheter från Målarlådan Ludvika och Rebecca Hedberg Art

Här presenteras nyheter från Målarlådan och Rebeccas konstnärliga verksamhet. 

Allt började med diktsamlingen som han fick av sin mor när han fyllde 19 år. Han läste Dan Anderssons "Omkring tiggarn från Luossa" och sedan dess beskriver han hur tiggarn har varit med honom. Alla hans målningar gjorda sedan dess har handlat om honom.

Bild: Anders K Gustafsson


Lasse målar i olja och har under påskveckan 2024 ett trettiotal stora målningar att visa för Ludvikafolket under sin planerade utställning i Målarlådan Ludvika. Hans utställning handlar inte om att sälja utan det här är hans livsverk som han vill visa upp. Lasse har fyllt 80 år och menar på att det kanske blir sista chansen att göra det. Han har funderat på Stockholm men det kändes inte rätt, istället kommer han hit.


Kommer det hit nå folk då? Undrar Lasse. Om du bjuder in till din spännande livshistoria tillsammans med Tiggarn från Luossa så tror jag att Ludvikaborna kommer bli nyfikna. Jag som just fått lyssna till Lasses spännande livshistoria från missbrukare till terapeut inom rättspsyk


Lasse berättar om sin senare tid som missbruks-terapeut och om starka upplevelser han minns när människor har valt att berätta sina livshistorier i gruppsamtal. Oavsett vad man har gjort eller varit med om så är det en sån enorm lättnad att få berätta om det. Precis som det är givande att få ta del av en annan människas berättelse. Jag antecknar och absorberar innebörden när han så sant uppmanar till att berätta det som du inte hade tänkt att berätta, så fort man undviker att göra det så är det bara en fasad man försöker upprätthålla.Lasse har under sina 60 år sida vid sida med tiggarn varit med om spännande upplevelser som idag gett honom klarhet i vem han faktiskt var. Nu vill han berätta om detta och om sin livshistoria.


Lasses stora oljemålningar och hans otroliga berättelser kommer att visas i Målarlådan under påskveckan 2024 här i Målarlådan i Ludvika. 26 mars till 2 april är ni välkomna till denna unika och spännande utställning.


132 visningar0 kommentarer

I helgen 27-29 oktober ställde jag för första gången ut i Stockholm. Jag bjöd in till vernissage och ni kom dit med så mycket värme. TACK!


Den här helgen har varit så givande på så många sätt. så mycket ny inspiration och energi från er och från Emilia Lindberg som hyrde ut galleriet. Hon är fantastiskt!


Och så roligt att få sälja min första målning under en pågående utställning! Det här gör vi om, kanske redan nästa år. Men först ska jag bli mamma.


<3


"Askan är den bästa jorden" - SÅLD
12 visningar0 kommentarer

Det är så roligt att kunna presentera en ny spännande barnkurs för hösten. Detta är en kurs för 9-11 åringar som Katarina Eze erbjuder på plats i Målarlådan, Ludvika.

Kom och utforska form och färg med konstnären Katarina Eze. Under 5 tillfällen upptäcker vi glädjen med att måla, där vi leker med former och tekniker i akrylmåleriet för att skapa våra egna unika konstverk. Katarina är uppvuxen i Ludvika och bosatte sig sedan i London för att studera och arbeta med konst och formgivning. Nu tillbaka i Dalarna vill hon dela med sig av glädjen i måleriet. För barn 9-11 år gamla.


Onsdagar kl: 17:20-18:30

Med start 15 november och avslutning 13 december ses vi i Målarlådan, totalt 5 gånger. Vasagatan 27, Ludvika.


Inga förkunskaper behövs och allt material ingår. Förkläden finns men ändå bra att komma i oömma kläder.


Betalning av kursen sker i förväg, via faktura eller Swish till Målarlådan Det är begränsat antal platser, så säkra er plats redan nu!5 visningar0 kommentarer
bottom of page