top of page

tis 26 mars

|

Högberget-Centrum

Lasse Nyhlin - "Tiggaren"

Lasse Nyhlin ställer ut sitt livsverk i 30 stora oljemålningar, där han under 60-års tid har vandrat sida vid sida med Tiggarn från Luossa. Lasse bär på otroliga berättelser och vill nu dela med sig av allt detta innan det är för sent.

Anmälan är stängd
Se andra evenemang
Lasse Nyhlin - "Tiggaren"
Lasse Nyhlin - "Tiggaren"

Tid och plats

26 mars 2024 16:00 – 02 apr. 2024 16:00

Högberget-Centrum, Vasagatan 27, 771 32 Ludvika, Sverige

Gäster

Om evenemanget

Allt började med diktsamlingen som han fick av sin mor när han fyllde 19 år. Han läste Dan Anderssons "Omkring tiggarn från Luossa" och sedan dess beskriver han hur tiggarn har varit med honom. Alla hans målningar gjorda sedan dess har handlat om honom.

Lasse målar i olja och har under påskveckan 2024 ett trettiotal stora målningar att visa för Ludvikafolket under sin planerade utställning i Målarlådan Ludvika. Hans utställning handlar inte om att sälja utan det här är hans livsverk som han vill visa upp. Lasse har fyllt 80 år och menar på att det kanske blir sista chansen att göra det. Han har funderat på Stockholm men det kändes inte rätt, istället kommer han hit.

Kommer det hit nå folk då? Undrar Lasse. Om du bjuder in till din spännande livshistoria tillsammans med Tiggarn från Luossa så tror jag att Ludvikaborna kommer bli nyfikna. Jag som just fått lyssna till Lasses spännande livshistoria från missbrukare till terapeut inom rättspsyk.

Lasse berättar om sin senare tid som missbruks-terapeut och om starka upplevelser han minns när människor har valt att berätta sina livshistorier i gruppsamtal. Oavsett vad man har gjort eller varit med om så är det en sån enorm lättnad att få berätta om det. Precis som det är givande att få ta del av en annan människas berättelse. Jag antecknar och absorberar innebörden när han så sant uppmanar till att berätta det som du inte hade tänkt att berätta, så fort man undviker att göra det så är det bara en fasad man försöker upprätthålla.

Lasse har under sina 60 år sida vid sida med tiggarn varit med om spännande upplevelser som idag gett honom klarhet i vem han faktiskt var. Nu vill han berätta om detta och om sin livshistoria.

Lasses stora oljemålningar och hans otroliga berättelser kommer att visas i Målarlådan under påskveckan 2024 här i Målarlådan i Ludvika. 26 mars till 2 april är ni välkomna till denna unika och spännande utställning.

Välkommen på vernissage tisdag 26/3 kl 16–20 - Det bjuds på dricka och tilltugg 👌

OBS! Klockan 18:00 delar Lasse sin berättelse på plats, missa inte detta!

Trubaduren Ingemar Oskarsson tolkar Dan Andersson 🙌

30 mars kommer Jonathan Nyhlin framföra egen tolkning av dikten Hemlös kl 15:00

Övriga öppettider under veckan:

27–28/3 Kl: 16-20

29/3–1/4 Kl: 11—16

Vasagatan 27 i Ludvika 

En trappa ned 

Dela detta evenemang

bottom of page