top of page

Därför är barnen mina förebilder


Kreativt flow, vad är det och hur får man det? För mig handlar det ofta om rörelse i någon form. Det är som att skaka loss energierna som annars stagnerat nånstans i kroppen. Jag kanske har fastnat i tankemönster eller bara inte hittar inspiration. När jag tar mig ut i skogen, när jag dansar, sträcker på mig eller bara byter plats på något vis så känner jag ofta hur energin rör sig och tankarna skiftar. Är det samma för dig? Jag tycker om att använda barnen som förebilder, åldern innan skolan ungefär. Jag föreställer mig deras rörelsemönster, ni vet bara hur de kan ändra position i tv-soffan från att sitta till att helt plötsligt stå på huvudet i soffan och titta på uppochned. Jag tänker att de lyssnar på kroppens signaler och rör intuitivt på sig för att energierna ska flöda. Barnet som står på huvudet ser intuitivt till att blodet rör sig i motsatt riktning och mot huvudet. I bilderna nedan kan man hitta några klassiska yoga-liknande positioner faktiskt, det säger ganska mycket tänker jag. Sen kommer de till skolan och lär sig snabbt att man ska sitta still. Så var det i alla fall när jag gick där. Nu börjar jag förstå och lyssna mycket mer på min kropps signaler. Jag tar till skaket, ljuden och alla typ av rörelser som pockar på i stunden. Rullar höften, sträcker upp armarna och gör en framåt-böjning. Det ena leder till det andra, för flödet har satts igång.


Den senaste tiden har jag bakat ihop två favoriter till en, jag dansar/skakar i skogen. Det får mig att känna mig barnsligt fri och kraftfull. Där finns allt jag behöver! Är du nyfiken på att prova frigörande dans/skak?

Kanske i skogen eller i en lokal nånstans i Ludvika. Jag skulle gärna bjuda in till en sån session framöver för att utforska flödet i kroppen tillsammans. Hör gärna av dig om du är intresserad!

8 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page