top of page

lör 25 maj

|

Högberget-Centrum

Frigörande dans och måleri

Välkommen till en heldagsworkshop som bjuder in till ett fritt uttryck i både dans och måleri. Kom i kontakt med det unika, fria och helande uttryck som finns inom dig. Den här dagen handlar om att släppa prestationen, att utforska inåt och att ge utrymme för att utforska och experimentera.

Anmälan är stängd
Se andra evenemang
Frigörande dans och måleri
Frigörande dans och måleri

Tid och plats

25 maj 2024 09:00 – 16:00

Högberget-Centrum, Vasagatan 27, 771 32 Ludvika, Sverige

Om evenemanget

Rebecca Hedberg bjuder in frigörande dans-inspiratör Mimmi Tollerup till en workshop i Målarlådan. Mimmi leder dansen och Rebecca vägleder in till det fria måleriet.

Rebecca mötte Mimmi Tollerup hösten 2022 när hon höll i en frigörande dans-workshop i samband med ett yogaretreat som jag deltog på. De samtalade om skapandet och om dansen, Mimmi som själv är en erfaren konstnär och illustratör känner liksom Rebecca en stark koppling mellan dansen och målandet. En vision började växa där och då när Mimmi beskrev en dröm om att hålla en dansklass där man på samma plats kan gå direkt från dansen till målarduken. Ett år senare hade Rebecca nylanserat Målarlådan och den här visionen kändes så självklar där så hon bjöd in Mimmi som gärna ville komma och leda denna workshop tillsammans med henne.

Mimmi kom i kontakt med den Frigörande Dansen för första gången för ca 25-30 år sedan då hon var utmattad och vilsen i livet. Hon utbildade sig vid FrigörandeDans Akademin av Anne Grundel och kände att hon kommit Hem. Dansen i sin accepterande och kravlösa form var så läkande. Dansen blev hennes medicin.

- "När jag med hjälp av rörelser och inspirerande musik fokuserar på min kropp så stillas de tankar och föreställningar som stressar mig och jag blir närvarande i nuet. Den rymmer allt, varsamhet och vila. Glädje och humor och knasighet. Kraft och energi. Innerlighet och reflektion. I dansen kan jag vara Hela Mig."

Rebecca kom i kontakt med målandet i en stressfull tid i livet där den terapeutiska upplevelsen i det fria målandet blev hennes väg in och igenom en livsstilsförändring. Det första stora klivet var att säga upp sig från jobb, efter en tids sjukskrivning i utmattningssyndrom, för att lämna livet hon länge hade haft i Stockholm för att flytta hem till Dalarna igen och skapa något nytt utifrån den skapande passionen som växte i henne.

__________________

Info om workshopen:

Välkommen till en heldagsworkshop som bjuder in till ett fritt uttryck i både dans och måleri. Kom i kontakt med det unika, fria och helande uttryck som finns inom dig. Den här dagen handlar om att släppa prestationen, att utforska inåt och att ge utrymme för att utforska och experimentera. Du får möjlighet att upptäcka något helt nytt inom dig som kan vara en stor del av din läkande resa genom vårt stressfulla samhälle.

I priset ingår: allt material som behövs för målandet, samt frukt, kaffe och te.

Medtages: Lunch (mikro finns), mellanmål om man önskar, oömma och mjuka kläder.

Tips: Ta med skrivbok och penna, oömma inneskor

Datum: 25 maj - 2024

Pris: 1350 kr

Klockan: 9:00 - 16:00

Plats: Målarlådan, Vasagatan 27 i Ludvika

09:00 – 09:30 - Intro - välkommen + frukt/kaffe/te

09:30 – 10:30 - Danspass 1 - komma in i kroppen

10:30 – 12:00 - Målarpass 1 - Första lagret - fritt måleri med kroppen och energin från dansen som bränsle

12:00 – 13:00 - Lunch

13:00 – 14:00 - Danspass 2 - fördjupa lyssnandet till kroppen, utforska, experimentera

14:00 – 15:30 - Målarpass 2 - tillit, våga prova, släppa taget och utforska mer

15:30 – 16:00 - Avslutning - sharing

Dela detta evenemang

bottom of page